Замисляли ли сте се в кои моменти възниква въпросът: какво да носите? Облеклото за нова работа, важна среща с клиенти или бизнес делова среща е важен избор и изисква цялото внимание. Все пак не е случайна поговорката: „По дрехите посрещат…по ума изпращат!“

На пръв поглед задачата не е лесна. Но не се притеснявайте, защото ние направихме списък с неща, които се вписват или не се вписват в бизнес кода за обличане. Също така ще ви кажем какви са различните бизнес стилове и кои от тях са най-успешните изображения за офиса.

Небрежен офис стил

За офис дейности, които не включват контакти с клиенти, в творческите индустрии и често в търговията на дребно, най-правилният избор ще бъде образ в стил спортно-елегантен. В някои фирми има дори „неглижиран стил“, в който петъците могат да се носят в обикновени дрехи.

♥ пола или панталони в монохромни цветове или с умерен дизайн в комбинация с тениска в хармония цвят;

♥ пола или панталони монохромни цветове в комбинирани с блуза без лъскави елементи и в стегнат вид;

♥ плетена жилетка или сако;

♥ без чорапи и чорапогащи също може, при условие че краката ви са гладко почистени;

♥ Затворени обувки или с отворени пръсти, сандали или обувки.

Интелигентно облекло

Образът в стил смес от спортен стил и лека елегантност. Такъв код за облекчение се среща като правило в млади динамични фирми.

Тренчкотът

Този код за облекло може да се използва в дни, в които предстоят бизнес пътувания или за неформални корпоративни партита.

Бизнес стил

В него е най-добре да изберете класически черен костюм с бяла риза.

Най-популярните изображения в стил бизнес са познати и като най-строгият и елегантен вид код за обличане. Използва се в банки, в застрахователния сектор и на ръководни длъжности. Тук в селекцията на дрехите се отнася тъмният костюм с панталони или рокля с тясна част на полата. Класическият вариант е в комбинация с бяла блуза. Ако все пак искате да добавите малко цвят към облеклото, можете да изберете блуза в пастелни цветове.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here