Морският стил произхожда от морето и водата. Този стил е роден във Великобритания, благодарение на факта, че кралица Виктория се облича в синьо. През втората половина на XIX – началото на ХХ век този стил е бил популярен сред висшето общество. Богатите хора носели морските неща и дори обличали децата си в моряшки тоналности.

Импулсът за развитието на морския стил е направен от Коко Шанел през 30-те години на ХХ век. Тя усъвършенства това, което създадено по-рано и отворила път за широките маси от населението.

По-късно и други дизайнерите се възползват от този начин. И през 70-те и 90-те години в морския стил се появява голяма гъвкавост. Сега е възможно да се добавят към обичайните комбинации от дрехи морски мотиви и форми.

Носенето на сини и бели ивици в морски стил, няма значение в каква посока се намират е актуално често. Към дрехите често са добавяни и някои морски аксесоари, които символизират морето. Такива са котва, лента, кораб, делфин и др. Важни детайли в дрехите е самата декорация.

Къде мога да отида в рокля с морски мотиви? Дрехите в стила на морето са подходящи за работа, на парти, на плажа.

Характеристиките на този стил са простота на изрязване, сдържаност, практичност, пропорционалност. Всичко това ще даде на вашия силует изключителна елегантност. В допълнение, ивиците ще помогнат да се скрият недостатъците на фигурата, докато основата се вземе предвид тяхната посока.

Важно в морския стил е тясно свързан с пътуването и почивката. Можете да изберете многослойни дрехи за капризите на времето!

Облекло в морски стил

  1. Уверете се, че облеклото е на два цвята ивици (най-често сини и бели).
  2. Важно е да се вземе предвид оцветяването, въпреки че днес дизайнерите експериментират с голямо разнообразие от комбинации цветове и нюанси.
  3. Необходимо е да се обърне внимание на формата на дрехите в стила на морето. Панталоните, яке, вратовръзка, туника всичко това трябва да е добре синхронизиране и не е уместно всичко да е в един нюанс с моряците.
  4. Най-често се използват трикотажни платове.
  5. Всичко това може ад се украсява с аксесоари и бижута, огромната плажна чанта за пътуване или за малко портмоне за социално събитие.
  6. Тук на мода са удобните и практични обувки без ток или с малка пета. Тонът трябва да съвпадне с „настроението“ на дрехите или да бъде лек. Най-добрият материал за такива обувки е тъканта, но не кожата.

През лятото можете да носите различни тениски, като добавите дънки и панталони към тях. Всичко това може да бъде заменено със снежно-бели ризи с къси панталони или панталони тип рибарски шорти или бермуди.

Рокли са комбинирани с всяко време на годината. За тях изберете благороден цвят на синьо или ослепително бял цвят.

Простотата на силуетите и линиите е актуална за морския стил. За да сте в крак с модата, изберете „море“ от горчица, тъмно червено, рубин, изумруд, сапфир. Черно-белите класики също са от значение и са подходящи за морския стил!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here