Цветът на маршала е богат кафяво-червен цвят, който изглежда много хубав, особено в дрехите. Често е наричан и цвят вино. От своя страна виното често се нарича цветът на Бургундия, в него има малко повече червено. Подобно на него цветът на Мрсала е подобен на цвета на сицилианското вино, произведено в град Марсала, Сицилия. В миналото на това място е имало древния град „Lilibe“, свързван с историята на Картаген.

От името на този град произхожда името на този интересен цвят. Говори се за това, което самият адмирал Нелсън е наричал „маршалско вино“, достойно за всеки господар. То било направено от грозде, което расте в околностите на Трапани и Марсала.

Този благороден цвят излъчва определена мистерия, изискан чар и страст. Цветът на маршала е благороден, дори може да се припише към аристократичните цветове. Ето защо този цвят е толкова любим за луксозните жени. Този цвят е свързан със сила и спокойствие, а също така притежава вътрешна топлина.

С какво да носим Марсала?

Този цвят е подходящ, както за бизнес, така и за романтични вечерни дрехи. Всичко зависи от материала и от красотата му.

Бизнес дрехите изглеждат добре с матов ефект, а вечерният тоалет е по-добре изработен от гланцирана падаща коприна, брокат, сатен или кадифе.

Рокли

Роклята в този цвят винаги изглеждат елегантни. Подходящи са за разходка, среща с приятели, дори за офиса и за всеки празник.

Блузи

Марсала в блуза ще изглежда луксозно в комбинация с пола тип молив или с черни панталони.

Голям пуловер

В цвят на виното пуловерът, може да се носи с черни панталони или дънки.

Панталони

Този цвят ще бъде незаменим в гардероба и лесно се комбинира с всяка друга дреха. Затова добра идея е да имате поне един панталон в бургундов цвят.

Връхни дрехи

Якетата и дънките изглеждат много интересни, а шапките и палта изглеждат невероятни.

Аксесоари

Ако допълните изображение с цветни аксесоари ще създадете красиво изображение. Чанти, колани или ръкавици добавят елегантност и демонстрират усещане за стил.

Цветът на Марсала завладява. Дълбокият, богат и романтичен цвят в аксесоари и дрехи постепенно грабва пространството в магазините и завладява гардеробите на дамите. Той е в състояние визуално да приспособи проблемите на фигурата и да й придаде елегантност и хармония.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here