Късите поли днес са сред най-актуалните видове. Времето, когато благородните дами носели само дълги до пода поли, отдавна отминаха. Днес моделите поли са все по-демократични и свободни.

Връщайки се 50-те години назад, късите поли официално навлизат в дамския гардероб. Днес те се носят от жени навсякъде по света.

Концепция и многообразие

Мини поли – с дължина поне педя над коляното;

Поли до средата на бедрото – подходящи модели за млади дами;

Поли до коляното или малко под коляното – идеалното офис облекло.

Изборът на дължина на полата зависи от много фактори, а сред тях са повод, за който се облича, възраст на притежателката, модел и кройка.

Колекции

Модните дизайнери днес са подготвили богата колекция от модни къси поли, сред които може да намерите подходящ модел за вас. Мини полите са чудесно изобретение, но преди да направите своя избор на такава пола, трябва да оцените своята фигура безпристрастно. Моделите къси поли изглеждат страхотно за жените с тънки крака, но ако не сте собственичка на такива е по-добре да обърнете внимание на други стилове.

Мини полата подчертава и най-малките недостатъци и следователно се препоръчва за жени с пропорционални крака.

Полите до средата на бедрото са отличен избор за почти всяка фигура, въпреки че тук също важна роля играе стилът.

Дамите с голям ханш трябва да избират къси поли до средата на бедрото или с допълнителни гънки, които добавят обем. За жените с фигура „обърнат триъгълник“ късата пола тип слънце или плисирана пола е чудесен избор. Всички стилове, добавящи малко обем стоят добре на фигурата. Такива къси поли в голям асортимент са представени не само на модния подиум тази година, но вече и в онлайн магазините за дамска мода.

Модни класики са полите тип молив до коляното или малко над коляното. Те са наистина универсални. Подходящи за всякаква форма. Поръчвайки такава пола за важен повод или офис облекло, определено няма да се объркате и ще направите печеливша инвестиция в гардероба си.

И все пак да не забравяме, че полата е една от най-женствените дрехи, затова трябва да притежавате поне една такава в гардероба.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here