Знаете ли историята на 10-те милиарда пашкула? Знаете ли, че тъканта, която всяка жена обожава – коприната е изработена от милиарди пашкули? Годишно са убивани около 10 млрд. копринени бубички, а учените не спират да търсят тайната този плат да бъде изкуствено създаван и да не се налага малките бубички да умират, за да бъдем красиво облечени.

Коприната е най-скъпият плат, а тя се дели на диви бубички и култивирани. Разбира се, за вторите се плаща далеч по-висока цена.

Висшата мода поставя на първо място коприната и това е, защото модните дизайнери я обожават.

Ливанецът Ели Сааб, създава от коприна най-чудните, приказни и величествени сватбени, булчински и вечерни рокли. Принцеси и филмови актриси са негови страстни клиенти. Сред творенията на Сааб се виждат произведения, смесици между ориенталски и западен стил. Моделите му обикалят подиумите по целия свят, а критиците ги наричат вечна красота и елегантност.

Официалните тоалети от коприна са неописуемо елегантни, дори без да бъдат украсявани от аксесоари. Черната права рокля от коприна никога не е излизала от мода. Богато падащи поли, копринен брокат, изчистени блузи и туники от сурова коприна също са на върха на класациите. За елегантна се смята дори ефирната къса рокля от коприна. Съчетания се правят със сатен и панделки, а те са идеалното спасение за всяка дама и за всеки вечерен, официален тоалет.

Класиката си остава класика, коприната остава на мода, а най-хубавото е, че може да се носи с години.

Вечната женска дилема: „няма какво да облека“, намира решение в коприната. От коприна се изработват малки шалчета – фишута, поли, панталони, блузи, ризи, рокли.

И понеже добрата комбинация е в основата на елегантността, дори само малък детайл като ръкавици от коприна, ешарп, малка чанта, могат да придадат на празничен, израз. Това си припомняме преди всеки декември, когато предстоят големите празници – Коледа и Нова година!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here