В началото на есента, когато на улицата все още не е студено, но често вали дъжд, много от дамите се сблъскват с дилемата: какво да облека? Как да сме на топло и да изглежда елегантна? Има изход от подобен кръстопът.

Външното облекло не се ограничава само до якета. Сред класическите варианти има и други, интересни на външен вид модели, които да ни направят елегантни.

Облечете пелерина – тази дреха е заимствала от традиционната рокля, която с течение на времето се е променила и е придобила популярност сред съвременните модни жени по цял свят. Тя има качулка и цип или едри копчета, дори на ръкавите. Последните служат предимно за украса. Моделите днес са разнообразни. Може да се намери от вълна, кадифе, кашмир, коприна или памук, може да бъде в спортен стил или елегантен, подходящ за посещение на театър или разходка с приятелки.

Основните препоръки, как да носите перилна и да изглеждате елегантно се свежда до няколко точки:

Съчетайте с колан, широк или тесен – както ви харесва;

Може да комбинирате успешно с ръкавици и шал;

Пелерината може да е с дължина малко над коленете, до средата на прасеца или до глезените. Във всеки случаи роклята или полата отдолу трябва да е по-къса от връхната дреха;

Най-екстравагантно и дръзкото разнообразие от пелерини е прозрачният дъждобран, който няма да скрие вашето облекло. Това е опция за момичета със специална смелост и ексцентричност, които обичат да привличат вниманието. Носенето на бижута в този случай не се препоръчва.

Избор на обувки

При избора на обувки, обърнете внимание на ботуши или боти, които да се комбинират с чорапи. Чантите, също трябва да са големи и обемисти.

Ако комбинацията от дрехи и ботуши с модела, по никакъв начин не се осъществи, винаги можете да използвате печеливша ситуация – ярки обувки (по възможност с печат или монохромни), като основни цветови акценти са в един тон под или над тези на облеклото.

Изборът на чадър

Чадърът е аксесоар, който може незабавно да ви направи модерни, ако го изберете правилно и го носите правилно.

Чадърът е класически вариант, показател за елегантност, способен да даде статут и външен вид.

Прозрачният чадър – не го избирайте, ако носите прозрачен дъждобран. Този необичайно аксесоар привлича вниманието и подчертава вас сред останалите.

Сгъваемият чадър е най-практичният вариант, който лесно се вписва с чантата.

Днес изборът на чадъри е много голям, цветовете са много разнообразни. Не забравяйте, че съчетаването както на чадър и чанта от различни дизайнери е признак на лош вкус. И за чадър, както за всеки друг аксесоар важи правилото – колкото по-скъпи, толкова по-добре. Заложете на качествен произведен, защото този аксесоар е предназначен да ви спаси от лошо време.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here