Популярната модна дизайнерка Вера Ванг, Ню Йорк твърди, че пластовете създават елегантност, а това е тайната на обличането за всяка жена. В творенията си тя комбинира текстура, цветове, дължина, кройки и пропорции.

Дрехите на пластове не са само за лятото обаче. Те се наблюдават в моделите тоалети и късно есента, дори в зимата. Идеята заложена в подобен моден стил е да даде достатъчно ефирност, женственост и топлина на тялото, при това да са лесни за събличане, когато се сменят рязко температурите (от вън в офиса, от автомобила на вън и пр). Леките материи дрехи, лесно се съчетават на пластове с шалове, жилетки, шлифери, блейзър, палта.

Модата на пластове няма конкретно изразени правила и това я прави така актуална за всяка възраст. Достатъчно е да отключим въображението, да разгърнем креативността и всичко е така просто.. Препоръчва се в тоалет на пластове да се ползват три слоя, като най-тънката дреха да остава най-отдолу. Модните дизайнери препоръчват смели решения между дантела и вълна, памук и кадифе, дори рокля с тънки презрамки, под сако от лек плат.

Добре е да не се втурвате веднага към магазина, а да прегледате настоящия гардероб и да обърнете внимание на жилетки, якета, пуловери, шлифери, които биха могли да се комбинират помежду си, за да се получи желаното напластяване.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here