Предстои ви, интервю за работа и не знаете как да се облечете. Първото впечатление е много важно, но отваряйки гардероба не знаете какви дрехи да вземете. Ето и някои насоки, които да са от полза за вашият решаващ момент:

Кои дрехи ще бъдат полезни за интервюто, зависи от обхвата на дейността. В традиционните компании, банки или застрахователни компании за мъже все още е задължително носенето на костюм – панталон за мъжете и сако и пола със сако за дамите. В творческите индустрии, като медийни предприятия и рекламни агенции, както и в сферата на ръчния труд, са възможни по-малко формални възможности. Но бъдете внимателни, има и изключения. Следните въпроси ще ви помогнат при избора на правилен избор дрехи за интервю:

Как работи фирмата и кое облекло е прието в тази област?

Потърсете информация от уебсайтове, свързани с кариерата, или попитайте служителите, с които сте запознати. Понякога информация за дрес код на компанията може да се намери и в описанието на длъжността.

Дали тези дрехи ще пасват на моята бъдеща позиция? Ще ги нося ли всеки ден на работа?

Разбира се, един автомобилен механик няма да носи гащеризонът за работа по време на интервюто си за работа, но бизнес костюмът, също ще изглежда неподходящо и нелепо. По принцип правилото е това: по-добре е да изглеждате прекалено елегантно, отколкото твърде неофициално.

Удобно ли се чувствате в дрехите си?

За да не изглеждате несигурни и притиснати е по-добре да изберете обичайните си неща. Ако не носите поли, сложете панталон за интервю.

Блуза

Класическият вариант е леката блуза в един тон под цвета на връхната дреха. Тук жените имат широко поле за избор. Не забравяйте да се уверите, че бельо се показва и не прозира от дрехите ви. Блузата не трябва да бъде прекалено стегната и отворена, а деколтето много дълбоко.

Грим и прическа

В клоновете, свързани с работата с клиенти, добре поддържаният външен вид е важен. По принцип се препоръчва поддържане на естествен грим. Изберете парфюм с ненатрапчив аромат, защото искате да впечатлите с лични качества. Ако имате намерение да посетите фризьор преди интервюто, по-добре го направете седмица по-рано, в случай че нещо се обърка. Погрижете се добре за ноктите с класически маникюр.

Орнаменти

Когато избирате бижута, най-добре е да покажете сдържаност. Изберете семпъл, колан, двойка дискретни обеци. Слънчевите очила са изключени, независимо от времето на годината.

Дължина на полата

Дори ако природата ви е надарила с перфектни крака, не забравяйте важното правило: дължината на полата трябва да бъде не по-къса от една длан над коляното, а по-добре е на дължина на колене или по-ниска. Препоръчително е да седнете пред огледалото и да се уверите, че дрехите ви няма да ви изненадат неприятно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here