Модните дизайнери твърдят, че детайлите предопределят модата и стила. Когато изборът е добре направен, аксесоарите и дрехите могат да придадат цялостната визия – романтична, делова, неглиже, ексцентрична, авангардна и пр.

Много пъти се оказва, че наличието на аксесоари е по-важно от самия избор на тоалет. Аксесоарите улесняват и ни дават право да променяме стила, без да се налагат много вложения и пресушаване на банковите сметки.

Шарените и едноцветни шалове с различни големини са незаменими и помагат във всяка ситуация – лятото, чрез преобразяването си във фишута, зимата в плътни и плетени шалове.. Те разбира се не е задължително да си отиват с другата част от тоалета. Могат да се носят небрежно около врата, като панделка на дамската чанта, могат да са връзвани по десетки начини и да хващат окото почти от самолет.

Коланите са също толкова важни. Без значение дали са от кожа, плат, въже, лак, тесни, широки, с открояващи се или дискретни катарами те се комбинират с дънки, рокли, панталони, туники, дори със сака и шлифери.

Ярките многопластови гривни също са чудесен аксесоар от дамския гардероб. Може да са изработени от дърво, благородни метали, пластмаса, мъниста, камъни, стъкло, перли, кожи. Всичко е разрешено.

Важно при избора на аксесоари е да не прекалявате. Естетичното правило, което диктува нещата и към, което трябва да се придържате гласи: „По-малкото е повече“.

Не поставяйте едновременно шал, гривни, обеци, огърлица, дантелени ръкавици, шапка и т.н.

Изчистеният стил на обличане е в основата на елегантността – само един ярък детайл е напълно достатъчен, за да сте елегантна, женствена и не устоима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here