Потникът е универсална дреха, но дори като такава тя си има своите характеристики. На фона на цялото многообразие от видове дизайнерите разделят няколко под категории:

Дамски потници по предназначение – тук се отнасят не само вариантите, носени като бельо под други дрехи, но и всички модели носени през лятото, които лесно се носят самостоятелно или се комбинират с други горни дрехи – якета, сака, суитчър, блузи, жилетки, елеци. Дамските потници според предназначението си се делят на официални, ежедневни и спортни облекла.

Материали за изработка – най-често потникът се облича на гола кожа, затова той трябва да е изработен от фини, естествени и противоалергични материи. Най-популярни модели са от памук, трикотаж, коприна, лен, сатен. Срещат се и много синтетични материали в, но всичко се определя главно от производител и стилове.

Кройки и дизайн – модните дизайнери са помислили и тук за нежната половина на човечеството. Те предлагат изобилие от дамски потници, което определя и тяхното предназначение и носене. Биват още – официални, ежедневни, спортни, елегантни, може да са с тънки, дебели презрамки, с една презрамка, без презрамки или с една такава минаваща на врата. Моделите се определят още и от долната част на дрехата. Понякога тя е впита по тялото и следва всяка негова извика, а понякога е с вдигната талия или широка отгоре до долу. Изборът на модел потник трябва да се реши от фигурата на притежателката му.

Съчетания с останалия тоалет – според това, с какво ще комбинирате потника има най-различни модели. Едни от тях са по-спортни и подхождат на дънки, клин или спортен панталон. Те най-често са изработени от памук. Официалните потници идеално се адаптират с панталони и поли, както и в съчетание със сако. Има и една средна граница потници в спортно-елегантен стил. Те са най-универсални, защото може да ги съчетавате, както за парти или разходки, така и за офис тоалет или тоалет за романтична вечеря.

Изборът е във вашите ръце!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here