Какво различава дамската риза от блузата? Ако тези въпроси все още ви измъчват, предлагам ви да узнаете приликите и разликите, както и малко предистория:

Интересен исторически факт е, че бяла риза с дълги ръкави се появила за първи път в Древен Вавилон. Тя се смятала за незаменима част от дрехите на чиновниците в онези времена. Можем да предположим, защо и модерния бизнес стил изисква бяла официална блуза – риза.

Днес за най-официална блуза се приема ризата и не само.

Искате ли да добавите изображение на лесна игривост и ненатрапчива сексуалност? Модел на блуза риза, свободна кройка, ще дойде на помощ.

Ако харесвате образът на войнствената и съблазнителна Амазонка, изберете официални блузи стилни в горна част на рамене. Ако искате да изглеждате романтични и стилни, заложете на ризи-блузи с висока яка, които фино прилягат по тялото, без да нарушават правилата за морал.

Популярни модели официални блузи

Модерните дизайнери разнообразяват моделите строги и скучни кройки с малко креативност. Те прибавят малко дантела, джобове, декорации и придава на образа някаква загадка.

Основната отличителна черта на този стил е асиметрията. Някои официални блузи могат да имат къдрици в областта на деколтето. Има и модели, чиито врат е украсен с дантели, мъниста, бродерии.

Платове за ушиване

Модните дизайнери създават различни материали. Има светли летни модели официални блузи, които се осят под сака. За тях се ползват фини материи от памук, шифон, сатен, коприна и дантела.

Трикотажни платове

Тези пуловери се наричат ​​универсални, но най-често се носят извън сезона и през лятото. Стилът може да бъде свободен, стегнат или дори безформен. Оцветяването на такива дрехи обикновено е монотонен, но може да е различен.

Декорация

Най-често официалните дамски блузи са лишени от излишна украса, но когато такава има тя е внимателно подбрана. Моделите дамски официални блузи са украсени с различни декоративни детайли на копчета, пайети или джобове. За най-добра украса се приема оригиналната шарка.

Цветовете дамски официални блузи са предимно модели от черни и бели блузи, те остават класика. В модните тенденции за сезона пролет-лято 2018 се наблюдават и свежите нюанси на жълто, бежово, крем, синьо, както и съчетания от два класически цвята, например черно и бяло.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here