По дефиниция блуза се нарича външната горна дреха на жената, изработена от тънка материя под формата на риза. Дамските блузи могат да бъдат с формата на туника или да се закопчават с копчета като обикновени ризи. По принцип историята на блузата е тясно свързана с историята на ризата.

Предвестникът на модерна елегантна блуза може се счита за „хитон“. Тя била носена от древните.

Днес моделите са изработени от всякакъв вид плат, но сред цветовете и стиловете има огромен избор. Класически вариант са черна или бяла блуза. През 50-те години на миналия век, Коко Шанел разработва много прост модел на бяла копринена блуза, която става част от дамския делови костюм.

Блузата е най-гъвкавата дреха в женския гардероб.

Може да изберете обикновена блуза с дълги ръкави за съчетание с бизнес костюм или да се спрете на ярка оригинална блуза за празник. Но дори и най-обикновената всекидневна дамска блуза може да се превърне в празнична, когато е допълнена с красив аксесоар (брошка, колие с мъниста или фишу).

Елегантни блузи се носят за делови и бизнес срещи, но много жени харесват този стил на обличане за всеки ден. Те могат да се избират от голямо многообразие материи. Сред най-харесваните са коприна, сатен, шифон, трикотаж и пр.

Някои модели са украсени с дантели, копчета, връзки, яки, шнурчета и пр.

Според стиловете, елегантните дамски блузи са неизчерпаеми.

Има ги в бохо стил, ретро стил, военен стил, романтичен стил, небрежен стил. Всеки един от тях предлага елегантни модели, които могат да се носят в определена ситуация или от почитателките на класики.

Женската блуза е незаменима дреха за дамския гардероб. Изящна, стилна, тя винаги е в модната тенденция благодарение на неизчерпаемите идеи на дизайнери.

Блузите са в съвършена хармония с всяка долна дреха.

Можете да носите елегантни блузи не само с поли, но и с панталони, клин, шорти. Те са създадени, специално, за да подчертаят красотата на вашата фигура. Не се лишавайте от това право!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here