Всяка успешна жена в гардероба трябва да има поне няколко дамски блузи. В зависимост от стила на домакинята, нейната сфера на работа, интересите, хобита и дейностите, блузите се различават по текстура, цвят и печат, форма и детайлност.

Малцина знаят произхода на думата „блуза“. Етимологичните й корени произлизат в Египет, Пелусиум. В този град египтяните шиели блузи, които били третирани със синя индиго боя. Дрехите от Пелусия се носили от кръстоносци под бронята.

Днес малко вероятно е блузите някога да излязат от модата. Те се съчетават лесно с всяка друга дреха, могат да се носят самостоятелно отгоре или с връхно облекло.

Дамски блузи с къс ръкав са най-популярни за лятото. Те са подходящи, както за бизнес, така и за романтична вечер. По форма, блузите са плътни, с ретро стил, класически модели. Всяка дамска блуза придава на жената докосване и нежност.

Днес дамите се е научили да експериментира, като разкриват всички нови и оригинални идеи. Често се набляга на яката. Тя може да бъде или понижаване или асиметрия; украсени с лък или „сатен“ цветове, копчета, пухени, змии или изобщо никакви. Самата блуза е лесно декорирана с различни колани, отпечатъци, бродерия и др.

Следователно, най-класическият скучен модел, в който се чувствате уверени на работното място, може да се превърне в забавна дамска блуза, да отидете с нея на кино или на концерт, или може би – на романтичен вечеря в ресторант.

Блузите се определят, както по модели, така и по цена и качество. Последните две се определят и от сложността на работа и материалите, от които се прави моделът.

Коприна, памук, органза, може би са най-подходящите тъкани за направа на блузи днес. Младите момичета наскоро искаха да експериментират с цветове и нюанси, като поставят по-ярки цветове или използват отпечатъци. Но в модата винаги ще останат класическите опции цветове на блузи с къс ръкав за всички случаи и повод.

Време е и вие да подчертаете силуета си с любимата блуза и да се превърнете в душата на компанията, имайки повече самочувствие!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here