Съществува огромен брой стилове коктейлни рокли, всяка от които е уникална и красива по свой собствен начин.

Традиционна вечерна рокля за коктейл има дължина малко по-висока от коляното, а ръкавите и яката напълно липсват. Тези модели са красиви и в монохромни цветове. Най-често тези са изработени от доста скъпи материали като коприна, кадифе, шифон и сатен.

Роклите в ретро стил са много популярни сред младите момичета и зрелите жени. Най-често тези модели имат средна дължина, приблизително до коляното или точно под – до глезена.

Когато избирате подходящ стил, помислете за характеристиките на вашата фигура. Възрастните дами ще изглеждат очарователни моделите, които напълно ще скрият пълнотата на бедрата.

Асиметрични рокли – нарастващите изисквания на модерните жени диктуват правилата на дизайнерите за създаването на нови и невероятни стилове. Така че във вечерните рокли модните дизайнери смело експериментират, като се отдалечават от правите линии и силуети до оригинални форми. Асиметричните вечерни рокли се различават по някои особености като дрипава долна част или многослойна пола.

В зависимост от телосложението, модните стилисти препоръчват да се внимава в избора. Не на всяко момиче ще отива къса рокля или рокля с пайети. Така е и с дългите модели коктейлни рокли. Всичко до голяма степен зависи от възраст, кройка, цветови съчетания, телосложение и материи.

Пълнотата не е дефект. За момичета и дами с великолепни форми дизайнерите са разработили специални стилове, които прикриват недостатъците на фигурата. Роклите имат прекомерна талия и силует. Обикновено такива стилове имат правоъгълна форма, а декори и елементи практически липсват.

Момичетата с твърде слаба талия също могат да избират точния модел рокля.

В избора на вечерни рокли внимание се обръща и на избора от аксесоари, обувки с висок ток и дори дрес кода на празненството. Това дали ще е вечерно парти или дневен коктейл. Това дали приемът ще е у дома на някои близък или в голям ресторант, клуб и пр.

Всеки един момент има значение в избора на подходяща вечерна рокля. Ако това ви затруднява винаги може да опитате няколко различни модела, за да попаднете на роклята създадена специално за вас!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here